TEL: 041/ 430 27 23
MAIL: starosta@staskov.sk

Vyberte váš jazyk

Hody 2346

Ani tento rok nebol výnimkou a v našej obci sa na hodovú nedeľu 02.07.2023 uskutočnila už tradičná súťaž vo varení kotlíkového gulášu.

Súťaže sa tento rok zúčastnilo 7 súťažných družstiev. Boli to družstvá:

ZÁHRADKÁRI

TEAM PECHO

BRACHOVIA

SPARTA

KOMPASS, Sladká Olinka

FS Staškovanka

Oteckovia spoza štreky.

O ôsmej hodine ráno to všetko vypuklo,  kotlíky sa rozpálili, cibuľka sa začala smažiť a účastníci sa postarali o to, aby ani jedna čuchová bunka návštevníka nezostala pokojná. Najrozmanitejšie ingrediencie kĺzali do kotlíka a omamná vôňa sa niesla okolím. Varilo sa, spievalo, samozrejme jedlo, ale hlavne súťažilo.

Každý uvarený guláš musel byť jedinečný svojou chuťou, vzhľadom, originalitou, konzistenciou či mäsom, ale samozrejme aj pridanými tajnými prísadami, ktoré robili každý uvarený guláš jedinečným.  Súťažné guláše hodnotila päťčlenná porota v zložení nášho pána starostu Ing. Ladislava Šimčiska, nášho pána farára PhDr.Mgr. Jozefa Šamaja, pána dekana Mgr. Antona Nogu, našej pani riaditeľky ZŠ Mgr. Márie Perďochovej a nášho pána kontrolóra Ing. Marcela Nekoranca.  Členovia  poroty to mali ťažké, ale nakoniec sa zhodli na tom, že tohtoročným „GULÁŠ MAJSTROM „ a teda víťazom  súťaže vo varení guľášu v našej obci sa stalo družstvo TEAM PECHO, na druhom mieste skončilo družstvo SPARTA a na krásnom treťom mieste sa umiestnilo  družstvo KOMPASS, Sladká Olinka.

Novinkou v tomto roku bolo, že do hodnotenia o najlepší guľáš sa mohol zapojiť každý z prítomných a mohol tak vybrať toho svojho Guláš majstra.  A tak sme mali tento rok dvoch víťazov podľa hlasovania verejnosti zvíťazilo súťažné družstvo KOMPASS, Sladká Olinka.

Tento rok bol výnimočný aj tým, že naše pozvanie prijala Julka Masnicová, známa zo súťaže Česko Slovensko má talent,  ktorá spojením spevu a akordeóna vytvorila neskutočnú atmosféru, na ktorú budeme ešte dlho spomínať.

Všetkým zúčastneným tímom veľmi pekne ďakujeme za chutné guláše, naše ďakujem patrí Julke Masnicovej a našej FS Staškovanke, ktorí sa postarali o super zábavu, porote, ale aj vám všetkým prítomným, ktorí ste vybrali našich  Guláš majstrov a už teraz sa tešíme, že sa opäť o rok stretneme a prežijeme spolu nádherné chvíle, také, aké sme mali možnosť v tento hodový deň spolu všetci zažiť.